Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Свещарова показва Soft Things заедно с Розе Беерман

"Винаги пази думите си меки и сладки, в случай че ти се наложи да ги изядеш”. Това е едно от посланията в спектакъла - пърформанс Soft Things на Ива Свещарова и немската изпълнителка и хореограф Розе Беерман. Премиерата е на 27 февруари от 19.00 часа в "ДНК-пространство за съвременен танц и пърфоманс".

В „Soft Things” две тела пътуват през всевъзможни форми на съществуването, за да изучат откъде идва разбирането за привидното припокриване между женствеността и мекотата. Мекотата винаги се мисли едновременно като качество със силно символично значение, но и като основна характеристика на тялото и телесното - независимо дали то е човешко или не.

"По време на работата по това представление направихме няколко работни ателиета в Берлин и Франкфурт, които бяха изключително ценни, тъй като можехме да изследваме основните интереси, които бяхме очертали с моята колежка Розе. Преди да е готов финалният продукт, ние имахме възможността да проверим и какво мислят други хора по тази тема, за да можем да сравним нашите честоти с честотите на други хора по какъв начин разбират мекотата," каза Ива Свещарова пред Радио София.

Все повече се наблюдава желанието на публиката да гледа по-различни представления, които й носят друго усещане за околния свят и отварят поле за мислене и рефлектиране на темата, зададено от артистите, добави Свещарова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени