Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 ученици от Севлиево и тяхната учителка са под домашна карантина

Централният площад в Севлиево
Снимка: Уикипедия

Седем ученици от Севлиево и тяхната преподавателка ще бъдат поставени под домашна карантина, след като се завърнаха с полет от Италия. Те нямат клинични прояви на грип, състоянието им ще бъде проследено от личните лекари.

Пристигащите от епидемични райони, които имат оплаквания, ще бъдат преглеждани в приемно-консултативните кабинети на инфекциозните отделения в болниците в Габрово и Севлиево, които имат готовност да поемат случаите.

Изчакват се резултатите от теста за коронавирус на мъж, завърнал се от Италия и хоспитализиран в габровското лечебно заведение с клинични прояви на грип.

Заради заплахата за разпространение на коронавируса у нас, в съчетание с настъпването на нова грипна вълна, от РЗИ съветват всички с грипоподобни оплаквания да се обръщат най-напред към личните лекари.

От здравната инспекция в Габрово обявиха и превантивни мерки за ограничаване разпространението на заразата. Препоръчва се повторна ежедневна дезинфекция в училища и детски градини, ограничаване на мероприятията на закрито и добра лична хигиена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна