Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гешев: Интересите на хората или на олигарсите. Политиците да си изберат

| обновено на 27.02.20 в 18:25
Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов разговаряха с общинските ръководства на Костенец и Ихтиман, както и на кметствата от района, във връзка с проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност.
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев реагира остро на призивите на представители на адвокатурата за промени в Конституцията, свързани с прокуратурата.

Пред журналисти в Ихтиман, където се проведе поредната акция срещу битовата престъпност, Гешев коментира, че "лица, които медиите наричате олигарси, и техните адвокати и говорители искат слаба и неработеща прокуратура":

"Това което ще направи прокуратурата, е, че ще работи по същия начин, ще продължи да работи и от тук нататък има една гранична линия. От едната страна са интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме - за сигурност, спокойствие и ред. От другата страна са интересите на престъпниците и олигарсите. Политиците, независимо кои са те, независимо дали са президентът, министър-председател или депутати, трябва да изберат от коя страна ще застанат. Аз съм ясно решил от коя страна да застана и това не е на страната на престъпниците".

По повод продължаващите консултации при президента във връзка с конституционната уредба, главният прокурор коментира, че му е ясна целта им.

"От прокуратурата не е искано становище. Явно няма нужда", каза Иван Гешев.

10 са задържаните при поредната акция срещу битовата престъпност -  този път в Ихтиман и Костенец.

Образувани са две досъдебни производства, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов:

"За наша радост обстановката е спокойна. Хората нямат притеснения. Разговаряхме с кмета, разговарях и с районната прокурорка. Когато представители на местната власт и когато населението е спокойно, значи ние добре си вършим работата".

Акцията се наблюдаваше и от главния прокурор Иван Гешев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна