Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БНБ разреши вливането на "Експресбанк" в "Банка ДСК"

Снимка: БНР

На заседание, проведено на 27 февруари 2020 г., Управителният съвет на БНБ взе решение за разрешаване на преобразуването на „Експресбанк“ АД чрез вливане по реда на чл. 262 от Търговския закон в „Банка ДСК“ ЕАД.

След преобразуването „Банка ДСК“ ЕАД става универсален правоприемник на „Експресбанк“ АД, която се прекратява без ликвидация.

Вливането на банката беше очаквано събитие, след като сделката е отдавна известна, а и от ДСК отдавна подготвят клиентите си за този процес. Това е част от бизнес плана за развитието на ДСК.

Окрупняването на банковия сектор е тенденция, която протича у нас от няколко години. Според повечето експерти, тя е здравословна за пазара.

"Експресбанк" и ДСК преминаха безпроблемно през оценка на качеството на активите и стрес - тестовете на Европейската централна банка.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Най-четени