Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Върба: Играхме по-добре, отколкото в Разград

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба сподели впечатленията си след загубата от Интер с 1:2 и отпадането от Лига Европа:
"Изиграхме един добър мач. Поведохме в резултата, имахме възможности и за втори гол и мисля, че наистина мачът бе добър за нас. Съжалявам, че допуснахме гол точно преди почивката, с който противникът да поведе с 2:1. През второто полувреме продължихме да атакуваме, да създаваме положения и да играем футбол, но за съжаление нямахме шанс да вкараме отново. За нас бе много важно да вкараме първи и голът на Каули много ни помогна. Ще се повторя, но просто допуснахме един нелеп втори гол, който ни прекърши. Интер продължава напълно заслужено, но този мач бе много по-добър за нас, отколкото този преди седмица. Съжаляваме, че отпадаме от Лига Европа, но Интер е много добър отбор, който видяхте от каква група отпадна в Шампионската лига. Надявам се догодина отново да играем с Интер, но този път в Шампионската лига."

Голмайсторът в мача за лудогорци Каули Оливейра добави:
"Знаехме, че ще бъде много труден мач. Започнахме концентрирано, вкарахме гол, но след това допуснахме две грешки, от които ни вкараха два гола. Бяхме наясно, че срещу Интер не можем да си позволим такива грешки. Преди седмица бяхме по-предпазливи, днес знаехме, че трябва да търсим голове и успяхме да вкараме, но късметът не бе на наша страна, за да победим. Срещу отбори като Интер трябва да сме постоянно концентрирани, за да успеем да спечелим. Щастлив съм, че вкарах на Интер, но това не бе достатъчно да продължим. Надявам се, че ще вкарвам и в първенството."

А мнението на Георги Терзиев след срещата бе следното:
"Направихме много добър мач срещу един много стойностен отбор. Мисля, че малшансът ни попречи днес, защото допуснахме два много нелепи гола. Не трябва обаче да забравяме срещу какъв отбор се изправихме. Днес играхме за честта си и мисля, че трябва да сме удовлетворени от представянето си. Можеше да вземем и равенство от мача, но го има това във футбола. Годината за Лудогорец в Европа бе добра, сега е важно да се пренастроим на вълна български футбол. Жалко е, че играхме на празни трибуни, защото в България рядко се случва да играем пред пълен стадион"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени