Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипърци ще бъдат поставяни под карантина в резиденция на президента

Кипърският здравен министър Константинос Йоану инспектира контролен пункт между двете части на Кипър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лятната резиденция на президента на Кипър и правителствени почивни домове в планината Тродос стават база за поставяне под карантина на лица, подозрителни за короновируса, но без симптоми. Разширяване на мерките срещу разпространение на заразата обсъжда правителството днес.

Четири жени, завърнали се в Кипър от Северна Италия, където са имали контакт с разболели се впоследствие от коронавируса, са първите настанени в новата карантинна зона, която бе определена с решение на правителството.

Тестовете им са отрицателни, но ще останат под наблюдение.

Днес се очакват резултатите от изследванията на още един човек с леки симптоми.

На второ заседание днес в рамките на 24 часа правителството на Кипър обсъжда предприеманите мерки и плана за действие срещу разпространението на коронавируса.

Очаква се след него да бъдат обявени нови, още по-строги ограничения специално за пропускателните пунктове по „зелената линия” между двете части на Кипър, откъдето преминават и много пристигащи от Турция от различни страни.

Правителството вече реши да засили контрола на тези входни точки като изпрати допълнителен полицейски персонал и медицински сестри.

Три болници, в които има специално проектирани изолационни помещения, са определени за референтни.

Мерките, които се предприемат на летищата и пристанищата са възможно най-строгите, увери кипърският здравен министър Константинос Йоану.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!