Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на отворените врати във Факултета по журналистика

Бъдещите студенти по журнолистика могат дасе ориентират на терен как ще се обучават, ако посетят Дните на отворени врати във ФЖМК.
Снимка: БГНЕС

Днес и утре има Дни на отворените врати във Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

За бъдещите студенти ще бъде доста по-лесно, ако предварително познават някои от преподавателите и знаят какво ги очаква през четирите години обучение, обясни пред „Хоризонт“ Александра Иванова от профил „Радио“ във ФЖМК.

Днес и утре посетилите сградата на журналистическия факултет ще се срещнат с преподаватели, които ще им разкажат накратко историята на учебното заведение, ще ги информират за изучаваните специалности, за преподаваните предмети. Бъдещите студенти ще надникнат в телевизионното студио и радиостудиата, допълни Александра Иванова.

„Също така планираме да им покажем – има студентски издания тази година на профил „Книгоиздаване“. Част от студентите са си направили списания.“

„Всички влизаме в университета много надъхани, много ентусиазирани. Впоследствие вече се срещаме с реалността. Нашите преподаватели ни срещат с журналисти, утвърдени, и те държат много да ни кажат, че местата им са проветриви“, сподели още студентката. 

„Втори курс вече започваш да имаш по-реалистични представи. В първи курс ти се бориш с корупцията, ти си разследващ журналист, всичките герои, които можете да си представите. Ти си най-най-най-великият журналист и си представяш света на журналистиката като едно невероятно приключение“, каза в предаването "Преди всички" Александра Иванова. 

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна