Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Километрични опашки за регистрация на газови уредби в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Километрични опашки за регистрация на газовите уредби се извиват пред лицензираните пунктове в Сливен. Шофьорите се притесняват от налагането на глоби и масово регистрират газовите си бутилки. В КАТ също има голямо струпване на хора заради пререгистрацията на автомобилите с монтирани такива уредби.

При монтирането на газова уредба на автомобила, се изисква това да бъде заявено в Пътна полиция. Изискването е в сила от 2014 г, но мнозина заявиха, че са научили в последния момент.

„Дойде като гръм от ясно небе това всичко, което се получи. Чаках за смяна бутилки два дни. До 2,00 часа минах преглед предната нощ, сега тук от сутринта пак“, сподели чакащ на опашката.

„Всички тук, които ги гледаш повечето са за газ. На три опашки мисля, че чакаме“, каза друг. 

Пунктовете за регистрация на газовите уредби работят почти денонощно, а опашките от автомобили не свършват.

„От 3,10 ч. съм аз тук. Има още 20 коли и кусур пред мен“.

„Ами от 6.00 часа съм тук. И вчера пак бях тук“.

Управителят на един от лицензираните пунктове Румен Иванов обясни, че пунктът е оборудван от пет години, но почти никой не е проявявал интерес към регистрация.

„През това време са идвали по една кола на месец я има, я няма“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от