Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипна ваканция за учениците в Каварна, Балчик и Генерал Тошево на 2 и 4 март

49 души в област Добрич са под доброволна карантина

Грипна ваканция за учениците в общините Каварна и Балчик и в град Генерал Тошево се обявява за дните 2 и 4 март. Причината е във високата заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания.

49 са лицата на територията на област Добрич, които са се завърнали от Китай и Италия и които са в доброволна 14 дневна домашна карантина. Това стана ясно днес по време на първото заседание на Областния координационен щаб на Добрич за превенция и недопускане на разпространяването на коронавирус.

Сред поставените под наблюдение 49 лица в област Добрич нито едно няма здравословни оплаквания, съобщи председателят на Областния координационен щаб и директор на РЗИ д-р Светла Ангелова.

„Тези 49 лица са на територията на цялата област. Всички са били в Китай или Италия, минали са през граничен здравен контрол. Ние сме ги предали на личните лекари за наблюдение. Ситуацията е изключително динамична и се променя непрекъснато“, каза тя.

На трите сухопътни гранични пункта в област Добрич не се извършва здравен контрол, няма и хоспитализирани пациенти със съмнение за коронавирус.

Заради висока заболеваемост учениците от общините Балчик и Каварна и тези от град Генерал Тошево са във ваканция до четвърти март включително.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!