Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое записа трета победа в първенството

Снимка: БФС

Берое постигна трета поредна пролетна победа и събра 37 точки, след като се наложи над Локомотив (Пловдив) с 2:0. Гаюс Макута и Мартин Камбуров осигуриха успеха, който изкачи зелените на 5-о място в класирането. Локомотив е на 3-о място в класирането.

Първата възможност за гол беше за отбора на Локомотив (Пловдив) и се откри пред Димитър Илиев. След хубав извеждащ пас на Момчил Цветанов към капитана, последният опита да преодолее вратаря Душан Перниш, но опитният страж се справи с опасността. В 16-ата минута хората от щаба на Берое имаха претенции за игра с ръка на Момчил Цветанов, но съдията Драганов замълча.

След това беройци продължиха да бъдат по-активни, имаха един удар с глава на Алиун Фол, а в 26-ата минута Димитър Димитров отново имаше претенции към съдията, след като вратарят Илко Пиргов игра с ръка извън наказателното поле, когато трябваше да поправя грешка на Масоеро. Нови претенции имаше при препъване на Фол, но повторенията показаха, че този път Димитров няма основания.

Натискът на Берое даде резултат в 36-та минута, когато Гаюс Макута откри резултата. Новото попълнение получи топката на около 25 метра от вратата, стреля мощно и с помощта на горната греда наказа вратаря Пиргов. Само 4 минути по-късно Берое стигна до втори гол, този път от дузпа, предизвикана от вратаря.

Опитният страж не прецени добре излизането си и събори в наказателното поле Алиун Фол. Зад топката застана Мартин Камбуров, който нямаше проблеми и вкара- 2:0.

И вместо Локомотив да потърси връщане в мача, Берое можеше да стигне до трето попадение. Алиун Фол нападателят изведе Стив Фуртадо на добра позиция отдясно на вратата на Илко Пиргов, но Фуртадо прати топката далеч над вратата на гостите. В 68-ата минута Димитър Илиев можеше да вкара, но паднал пред вратаря Перниш не успя да прати топката от 2 метра в мрежата.

Атаките на Локомотив (Пловдив) не вещаеха никаква опасност в последните 20 минути и Берое спокойно контролираше събитията на терена.

Останалите срещи от кръга:

СЪБОТА

12:30 часа: Дунав (Русе) - Ботев (Враца)

15:00 часа: Ботев (Пловдив) - Черно море (Варна)

17:30 часа: Царско село 2015 (София) - ЦСКА-София (София) – пряко по програма Хоризонт

НЕДЕЛЯ

14:15 часа: Левски (София) - Славия 1913 (София)

16:45 часа: Арда (Кърджали) - Лудогорец (Разград) – отложен за 18.03.

ПОНЕДЕЛНИК

17:30 часа: Витоша (Бистрица) - Етър ВТ (Велико Търново)


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна