Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия срази слаб Левски на "Герена"

Ивайло Димитров се спира в мрежата на Левски, след като отбеляза втория си гол срещу "сините" на стадион "Георги Аспарухов"
Снимка: sportal.bg

Славия нанесе звучен шамар на Левски, побеждавайки го с 2:1 насред "Герена". Голмайсторът на "белите" Ивайло Димитров - Косъма се превърна в комшар за "сините", вкарвайки и двете попадения за успеха на тима на Златомир Загорчич в среща от 23-ия кръг на първа професионална футболна лига. 30-годишният нападател, който е юноша на ЦСКА, откри резултата в седмата минута, в 27-ата Найджъл Робърта изравни, а в 56-ата отново Косъма наказа Милан Миятович - 1:2.

Отборът на Левски нямаше загуба у дома в мач от първенството от 10 август миналата година - 1:3 от Берое. "Белите" пък не бяха побеждавали "сините" в шампионатен двубой от 22 май 2016 година - 1:0 при гостуването на "Герена" с гол на Борислав Балджийски в 91-ата минута. 

Успехът на Славия е напълно заслужен, след като момчетата на Загорчич изиграха силен мач и дори надиграваха "сините" в определени моменти. "Белите" пропуснаха и още няколко голови възможности, включително и удар на Ивайло Димитров в дясната греда.

За Левски това беше трети пореден мач без победа след 0:0 с ЦСКА и 2:2 с Черно море. "Сините" са втори в класирането с 45 точки, колкото има и Локомотив (Пловдив). ЦСКА е с 43, а Славия е пети, събирайки 39 точки. "Белите" водят с две точки на шестия Берое.

Неприятните новини за Левски не спират дотук. Контузия в срещата със Славия получи Паулиньо, който беше изнесен на носилка с разбита глава. В края пък червен картон получи Дени Алар, който ще е наказан за 1/4-финала с Лудогорец. Двубоят за Купата на България трябва да се проведе в четвъртък от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени