Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книжен брънч с олимпийска кауза и пайове

“Книжен брънч с кауза е вече поредица събития, която организираме ние от Trouble Bakers и едни сладкарки, които готвят с деца в неравностойно положение. И се опитват да стимулират четенето чрез храната в художествената литература. “Книжен брънч“ е едно наистина голямо хапване, където хората могат да избират между повече от 10 различни неща. И по този начин всички пари, които съберем отиват за кауза, която обикновено е свързана с четенето“, каза пред БНР организаторката Десислава Иванова.

“По изключение сме подпомагали също така жена с рак на гърдата и сега ще подпомогнем олимпийските ни отбори по природни науки“, допълни тя в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт".

“Отдавна искахме да направим книжен брънч с пайове по повод Световния ден на числото “Пи“, който е 14-и март и на английски “Пи“ числото се чете пай, което означава ден пълен с пайове“, каза още Десислава Иванова и добави:

“Решихме, че всичко е доста научно от своята гледна точка, ще подпомогнем олимпийските отбори, тъй като те постоянно печелят медали, отличия, въпреки това финансирането им е абсолютно недостатъчно. Много ни се иска те да могат да ни представят навсякъде и смятаме, че каузата наистина си заслужава“.

Освен вкусно хапване, по време на събитието на борда ще се качат и трима истински учени - Ралица Манчева - ядрен физик, Цанимир Ангелов - теоретичен физик и д-р Петър Ефтимов - ветеринарен лекар.

Интервюто с Десислава Иванова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна