Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се броят на заразените с коронавирус в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Съединените щати се съобщава за увеличени на броя на заразените с КОВИД-19. По последни данни пробите на над 20 души на борда на круизен кораб, акостирал на брега на Калифорния са дали положителен резултат.

Корабът „Гранд Принсес“ е на брега на Сан Франциско от сряда. Плавателният съд е бил на двудневен курс до Хаваите, когато екипажът е получил заповед да се върне в Калифорния. 

Вицепрезидентът Майк Пенс съобщи, че 21 души на борда са дали положителен резултат за КОВИД-19, сред които 19 членове на екипажа и двама пътника.

Пенс, който беше назначен от президента Доналд Тръмп да координира група за справяне с коронавируса добави и че е разработен план, който ще бъде приложен през почивните дни.

Корабът ще бъде преместен на специално място, за да могат да бъдат изследвани всички пътници и членове на екипажа. Над 3500 души са на борда на „Гранд Принсес“.

Предизвикателства грозят и икономиката. Следствие на глобалната епидемия пазарите отбелязват ниски показатели. В страната се отменят фестивали, конференции и големи събития, а някои решават да не посещават концерти и киносалони.

Президентът Доналд Тръмп призова Федералния резерв да намали отново лихвения процент, а от администрацията в Белия Дом заяви, че се работи и над стимули за компании и служители от най-лошо засегнатите области.

Над 200 души до момента са се заразили със смъртоносния вирус в САЩ, а 12 души са починали, 11 от които са в северозападния щат Вашингтон.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна