Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на САЩ отхвърли критиките, свързани с мерките срещу коронавируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли критиките срещу администрацията си, свързани с мерките срещу коронавируса, като ги определи като „перфектно координирани“. Поне 21 са жертвите на коронавируса в Съединените щати.

Доналд Тръмп смята още, че критиките идват от медии, които правят всичко възможно да създадат лош имидж на администрацията му. Президентът изтъкна превантивното решение за затваряне на границите в някои части и похвали вицепрезидента Майк Пенс, който е координатора на усилията за справяне с вируса.

В същото време губернаторът на щата Мериленд - републиканецът Лари Хоган коментира за „Ен Би Си“, че би му се искало комуникацията идваща от президент да е била по-различна. А по „Фокс Нюз“ губернаторът на Ню Йорк демократът Андрю Куомо обвини здравните власти в неадекватни действия. Тръмп е критикуван, че е омаловажил риска за САЩ от епидемията и за това, че е с нереална представа за времето, необходимо за създаване на ваксина. 

Епидемиолози, цитирани от АФП казват, че решението за рестрикции в пътуването по-рано може да е забавило разпространението на вируса. Те обаче обвиняват Белия Дом в  загуба на време в изготвяне на стратегия по-скоро насочена към политическото тълкуване отколкото към готовността на страната. 

Случаи на вируса бяха потвърдени в 30 щата. Десетки милиони са под специални мерки като някои представители на властите не изключват и прилагане на стратегията на Италия за поставяне на цели области под карантина. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени