Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета победа на Аоияма на турнира в Осака

Снимка: БГНЕС

Даниел Иванов-Аоияма победи японеца Котошогику в схватка от трети кръг на пролетния турнир по сумо "Хару башьо" в Осака и записа трети пореден успех, с който излезе начело в класирането.

193-килограмовият исполин от Елхово надделя над представителя на домакините, като го избута извън очертанията на глинения кръг с техниката "ошидаши".

"Синята планина" остава с отрицателен баланс срещу Котошогику (10-15), а утре негов противник ще бъде Нишикиги, който записа три загуби дотук. Даниел води с 5-4 срещу Нишикиги и утрешният мач ще бъде десети между двамата.

Заради коронавируса за първи път в историята класически турнир по сумо се провежда без публика. Борците трябва да си мерят температурата по два пъти на ден. Ако някой от тях, треньорите им, съдиите или други длъжностни лица заболее от коронавирус, дори и при единичен случай, турнирът ще бъде прекратен незабавно.

Японската асоциация по сумо ще понесе значителни загуби - само за билети трябва да върне на запалянковците около 1 милиарда йени (около 10 милиона долара). 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна