Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: България има капацитет и сили да се справи с коронавируса

Изправени сме пред сериозно предизвикателство, заяви в Плевен държавният глава Румен Радев.
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев изрази убеденост, че България има капацитета и силите да се справи с разпространението на коронавируса.

Той посети Плевен, за да се запознае на място със ситуацията в града.

Държавният глава отбеляза, че голямата отговорност е на общините да не се парализира живота на хората.

Огромното натоварване е върху общините, каза президентът Румен Радев и още:

"Мога да дам пример с община Плевен, полага всички необходими усилия, мобилизиран е целият медицински потенциал, вземат се съответните мерки. Много е важно да няма прекъсване и в производствената дейност. Ето тук сме в едно изключително високо технологично предприятие, гордост за българската икономика, където ръководството успява и това го видях на място, да вземе мерки за повишаване на санитарните изисквания и да не допусне прекъсване на производствения процес". 

"И нещо много важно - общественото здраве започва от грижата за медицинския персонал. Те са в момента хората, които трябва и ще ни изведат от тази криза, трябва към тях да има цялостното държавно внимание като мотивация, оборудване, подготовка, това трябва да бъде постоянен ангажимент на държавата, а не да чакаме да дойде криза и тогава да мислим в какво състояние са нашите здравни работници. Нека политиците да не се правим на лекари. Нека не изпращаме грешни послания", каза държавният глава.

При влизане в общината както на всички граждани, така и на президента Румен Радев температурата беше измерена и се оказа абсолютно нормална.

Румен Радев разговаря с ръководството на община Плевен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна