Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири арабски страни взеха мерки срещу коронавируса

| обновено на 14.03.20 в 03:50
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийските власти обявиха днес серия мерки срещу евентуалното разпространение на коронавируса в страната, предаде Франс прес, като се позова на държавната информационна агенция САНА.

Взето е решение за затваряне на училищата и университетите до 2 април. Ще бъдат преустановени всички културни, обществени и спортни мероприятия. Забранена ще бъде употребата на наргилета в кафенетата и ресторантите. Ще бъде ограничено работното време на държавните служители. Ще бъдат оборудвани по два центъра за карантина във всяка сирийска провинция.

Либийските власти наредиха всички учебни заведения в страната да спрат работа за две седмици заради коронавируса. Мярката ще влезе в сила от неделя, заявиха от министерството на образованието.

Тунизийските власти наредиха преустановяване на молитвите в джамиите, а кафенетата да затварят всеки ден в 16 ч. Всички културни, спортни и бизнес мероприятия са забранени заради коронавируса, предаде "Ройтерс", като се позова на изявление на премиера Елиес Фахфах. Освен това, правителството на Тунис затвори морските граници на страната, преустанови всички полети от и до Италия и ограничи полетите от и до Египет, Германия, Великобритания и Франция. Потвърдените случаи на коронавирус в Тунис са 16. Повечето от заразените наскоро са се върнали от Европа.

Мароко спря всички полети и морски връзки от и до Франция. По-рано мароканските власти преустановиха транспортните връзки с Китай, Италия и Алжир.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!