Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНТ 2 започна излъчването на видеоуроци

Снимка: Евелина Стоянова

От днес БНТ 2 започна излъчването на видеоуроци, които ще подпомогнат дистанционното обучение на учениците, които до 29 март не са на училище заради въведеното в страната извънредно положение. 

Първите видеоуроци са по български език и по математика за седми клас.

Урокът по български език се води от Весела Михайлова - учител и автор на учебници, а този по математика - от Ирена Муташка - учител в 42-ро Основно училище "Хаджи Димитър" в София. 

Видеоуроците са част от образователната програма "С БНТ на училище", която е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката, на телевизията и издателство "Просвета".

В реализирането на инициативата се включат учители от различни класове, които предоставят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и по математика. 

Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по БНТ 4 ще помогнат и на децата в чужбина, учещи в неделни училища и прекратили заниманията си заради въведените извънредни мерки. 

Времето за излъчване на видеоуроците и образователните клипове е от 9.15 до 12 часа и от 13 до 16 часа. Те ще бъдат за различни класове и възрасти и ще бъдат излъчвани всеки делничен ден.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна