Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Microsoft и Adaptive Biotechnologies се обединяват в проучвания на Covid-19

Microsoft и Adaptive Biotechnologies разширяват сътрудничеството си, за да изследват отговорите на имунната система на Covid-19 и ще наравят данните от своите изследвания достъпни за всички, заявиха двете компании в съвместно изявление в петък.

Изпълнителният директор и съосновател на Adaptive Biotechnologies Чад Робинс заяви: „Данните за имунния отговор могат да позволят откриването на вируса при заразени хора, които не показват симптоми и да подобрят медицински триаж на ново диагностицирани пациенти, потенциално решавайки две от предизвикателствата, пред които сме изправени в настоящата диагностична парадигма".

Медицинският триаж е процес на разпределение (сортировка) на пациентите, чрез определяне на медицински приоритет, в зависимост от степента на спешност и необходимите на пациента диагностика, лечение или транспорт.

Компаниите също така ще си сътрудничат с LabCorp, Illumina и Providence, за да събират и обработват по-добре резултатите.

Microsoft добави, че ще използва машинно обучение и своя облак Azure, за да актуализира резултатите от изследванията в реално време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!