Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

9 КПП са изградени на входно-изходните артерии на Стара Загора

Общо девет КПП пунктове са обособени на входовете и изходите на Стара Загора. Екипи на полицията проверяват всеки един автомобил, който се опитва да излезе или влезе в града. В резултат на това на места се образуват опашки. По обед най-големи бяха те в източната част на града, където колоната от автомобили достигна близо половин километър. 

Въпреки заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за ограничаване на движението към и от областните центрове, на места в Стара Загора колоните от автомобили достигаха до около 400 метра. 

Някои от пътуващите не отговаряха на изискването за неотложен повод, поради което бяха връщани от органите на реда. 

"Към момента нямаме проблеми. По-голямата част от хората спазват разпоредбите", коментира областният управител на Стара Загора Гергана Микова:

"Все още има и такива, които предпочитат да си играят на стражари и апаши както с органите на реда, така и с всички останали органи, които се опитват да въведат в изпълнение мерките за безопасност, които между впрочем са направени не просто защото някой иска да има рестрикции, а за безопасността на всички ни. Няма как да няма опашки, тъй като една част от хората се предполага, че не са разбрали, а друга част си мислят, че все още не са влезли в сила. Рестрикциите са направени да не се придвижват хората".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още от