Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер към швейцарците: Сега е по-важно от всякога да си помагаме

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер призова сънародниците си да останат у дома и да изпълняват препоръките на правителството на Швейцария за борба с пандемията от коронавирус. 

Рекордьорът по титли от Големия шлем е бил помолен да отправи посланието от здравния министър на страната Ален Берсе. Регистрираните болни с коронавирус в Швейцария до вчера бяха 4800, като броят на починалите е 43.

"Аз също си останах у дома и не съм докосвал ничии ръце. Мия си ръцете много често, както всички трябва да правим“, коментира Федерер, който в момента се възстановява от операция на коляното. Швейцарецът планира да се върне на корта за сезона на трева, ако, разбира се, пандемията е отминала и Турът възстановен. За момента всички тенис състезания са спрени до 7 юни.

„Вярвам, че сега е по-важно от всякога да си помагаме един на друг. Особено защото искаме да помогнем на по-възрастното поколение. Те са хората в най-голям риск и затова трябва да спазваме дистанция от два метра един от друг и да не си стискаме ръцете. Всички трябва да сме под карантина. Много е важно да изпълняваме стриктно препоръките на правителството. Това е нещо много, много сериозно. В крайна сметка всеки може да си остане у дома и да бъде под карантина, така че се надявам всеки от нас да приеме положението сериозно“, допълни 38-годишният баща на четири деца.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!