Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Мексико обеща помощ за бедните, не за големите компании

Андрес Мануел Лопес Обрадор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че ще съсредоточи отговора на коронавируса върху помощ за бедните, а не толкова за големите компании на фона на разпространение на Covid-19 в страната, предаде Ройтерс.

Според местните власти към вчерашна дата са регистрирани 367 случая на заразата, в неделя те са били 316. Общо 4 са жертвите, две от тях пациенти с диабет.

Правителството все още не е взело драстични мерки да забави коронавируса, но е забранило големите събития. Училищата са затворени, а на хората е препоръчано да спазват дистанция един от друг. Малкият бизнес вече усеща ефекта от заболяването в страната, в която милиони живеят в бедност.

„Ако трябва да спасим някого, кой трябва да е той? Бедните“, заяви държавният глава на редовната си пресконференция в понеделник.

„Няма да има повече спасителни действия в стила на неолибералния период, когато се даваше на банки и големи компании. Те не трябва да си мислят дори за данъчни облекчения или за други механизми, използвани по-рано“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна