Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите на камиони в Европа

Андрей Новаков
Снимка: andreynovakov.eu

Евродепутатът Андрей Новаков сезира Европейската комисия за липсващи санитарни условия за шофьорите на товарни камиони в Европа. В писмо Новаков отправя призив да бъде възстановено функционирането на тоалетните по бензиностанциите. 

В писмо до европейския комисар по транспорта Дина Валиан еврудепутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ Андрей Новаков алармира за липсващи санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания, като се позовава на сигнали на български шофьори. 

Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа. 

Слушатели на "Хоризонт" сигнализираха за затворени тоалетни и в бензиностанциите на българска територия. Председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски изрично подчерта, че никога не е имало разпоредба в условията на пандемията от коронавирус да се затварят тоалетни и санитарни възли:

"Разбира се, ние сме отправили препоръка да има фанатична дезинфекция в тоалетните".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна