Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха автобусите от областните центрове в Северозападна България до София

2
Снимка: Радио Видин

Заради извънредното положение и въведените мерки за превенция на разпространението на коронавируса спряха автобусите до София и почти всички линии от областните центрове към останалите населени места в Северозапада.

Това съобщи председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Петър Захариев:

"Спрени са навсякъде автобусните линии или почти навсякъде, поради създалата се обстановка. Спрени са от републиканска транспортна схема, от областната, общинската. Господин Алексиев не зная дали е спрял всичко, но "Карат-С" е спрял автобусите, от Лом, от Монтана, от Враца са спрени автобусите до София. Докато се промени ситуацията в държавата. Никой от превозвачите не иска да бъде това тотално спиране на автобусите, защото за нас това е преддверие към фалити. Имаме персонал, който бездейства, някои са пуснати в отпуска, имаме текущи разходи“.

На контролните пропускателни пунктове на областните градове се правят задължителни проверки и се пропускат хората с обоснована причина. Тези хора са единици и те не пътуват с автобуси. При създалата се обстановка няма пътници за автобусите, допълни Петър Захариев.


Целия разговор може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия