Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непредставената стихосбирка на Роси Рос „Любов“ – любов по време на коронавирус

Снимка: личен архив

Поппевицата Роси Рос е и поетеса и автор на 2 стихосбирки. Втората се казва „Любов“ и преди няколко дни тя трябваше да бъде представена в Клуба на журналистите, но извънредното положение я отмени. Роси ни най-малко не се притеснява от това, защото се чувства доста отговорна в тези непознати за нас времена.

За музикалната кариера на Роси и за нейните пет албума, издадени досега, се знае много повече, отколкото за литературната ѝ кариера. Има издадени пет албума и още отпреди десетилетия работи с известни композитори като Борис Чакъров например.

Става певица на годината през 1994 година и работи с Биг бенда на Националното радио – тогава с диригент незабравимия Вили Казасян.
Освен че е живяла на много места в Европа, и освен че винаги има своята гражданска позиция – във всичките ѝ аспекти – тя е една от малкото певици – решили се преди десетина и повече години да пеят в НАТО-вските бази по време на отминалите вече войни.

А дали намира нещо общо между войната и днешните тревожни времена? 

За нея войната си е война, а днешното време – неразбираемо време на невидима заплаха. Но общото според нея в тревожни времена е – дух, съпричастност и не на последно място – вяра в хората и дори в медиите – да се чувстваме по-спокойни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна