Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пациентът с Covid-19 в Сливен не е избягал

| обновено на 26.03.20 в 15:27
МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен

Пациентът от Сливен, който е диагностициран с коронавирус, не е напускал Отделението по инфекциозни болести от неговото приемане на 24 март. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен д-р Васислав Петров по повод тиражирана фалшива информация в социалните мрежи, че пациентът е избягал.

Д-р Петров призовава гражданите да се информират от достоверни източници и да не се поддават на манипулативни и неверни публикации.

Няма поставени хора в риск при приема на заразения с Covid-19 в Отделението по инфекциозни болести на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен. Това са докладвали от РЗИ на Общинския кризисен щаб по-рано днес.

Започнало е проучване на контактите на заразения преди да бъде поставен под карантина.

Пациентът е изолиран в инфекциозно отделение, което е обособено за прием само на хора, заразени с Covid-19.

Към момента няма данни той да е нарушавал карантината си, след прибирането си от Англия.

През изминалото денонощие полицията е направила 415 проверки за спазване на карантината. Установено е едно нарушение, за което е образувано досъдебно производство. Посетени са 6 сигнала за струпване на хора. По два от сигналите са съставени актове, останалите са се оказали недействителни.

Полицейски служители извършват денонощен контрол на 6 контролно-пропускателни пункта в град Сливен и един в Нова Загора, който е изграден на входа на квартал „Шести“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна