Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем станаха оздравелите от коронавируса

Още 21 са заразените с Covid-19, стават общо 264

Ген. Венцислав Мутафчийски
Снимка: БГНЕС

Днешния ден са потвърдени 21 заразени с коронавируса, стават общо 264 с положителни проби. Има два нови града – Кърджали – един пациент, и Хасково – един. Това заяви шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в 17 ч.

В София са 14, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново – един, и във Варна един.

Изписани като оздравели след две отрицателни проби са общо 8 човека, каза Мутафчийски.

Утре ще бъде изписан още иден пациент, ще станат девет, но това ще бъде съобщено утре, когато стане факт, добави той.

Има двама военнослужещи с положителни проби.

За единия днес бе извършена авиомедицинска евакуация от Косово – старши-лейтенант, заедно с другия офицер с него. Те са много близко контактни, без клинични оплаквания, но с положителна проба. Те ще бъдат настанени във ВМА, каза Мутафчийски.

Има и един военнослужещ в Румъния на мисия там, който също е дал положителна проба и е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

В София доста се разшириха болниците – във ВМА има случаи, в Пета градска има 5 случая, в „Пирогов“ има още един интубиран пациент, в „Света Анна“ има два случая – жена и мъж, на 75 и 54 години, и от които един е интубиран. И Инфекциозна болница, където досега нямаше положителен с коронавирус, сега вече има един мъж на 33 години, каза Мутафчийски.

В отговор на въпрос колко души са тествани за коронавируса той каза, че утре ще даде точна информация, но са над 6000.

На брифинга бе съобщено, че пациентката в Белодробна болница е с подобрение, интубирана е и при нея нещата отиват в положителна посока. Както и че щабът не разполага с данни там да има персонал с положителни проби.

„По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове“, каза ген. Мутафчийски в отговор на въпрос за недоволство на граждани от пропускателния режим на входове и изходи на областните градове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!