Eмисия новини
от 20.00 часа

Монитори и табла ще показват чистотата на въздуха в района на ТЕЦ „Бобов дол“

ТЕЦ „Бобов дол“
Снимка: Кирил Фалин

Монитори и информационни табла ще бъдат монтирани на няколко места в Дупница и в Бобовдолско с постоянна информация за показателите за чистотата на въздуха в района на ТЕЦ „Бобов дол“.

Така жителите на общините Бобов дол и Дупница ежедневно ще получават информация дали има замърсявания при работата на на централата, казаха от общинските управи в двата града.

Идеята за мониторите е на ръководството на ТЕЦ-а. Ежедневно ще се излъчват данни от мониторинговата система за измерване на двете пречиствателни съоръжения.

Кметът на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ-ът, Васил Васев заяви:

„Ще измерват, ама как ще измерват, кой ще ги слага, къде ще са вързани, в реално време ли ще дава. Мъчат се да направят в разстояние на три години електронно табло, което да дава информация. Това табло дали ще бъде вързано с МОСВ, РИОСВ?“.

Местните хора продължават да се притесняват затова дали ТЕЦ-ът, срещу който има образувано досъдебно производство, а изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов, който е под парична гаранция от 30 000 лева, ще продължи да изгаря отпадъци в нарушение на правилата.

В тази връзка кметът на Големо село Васев каза:

„Централата вече работи. Даже два автомобила са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Най-четени