Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 250 адвокати искат извинение от министър Горанов за думата „маргинали“

Финансовият министър Владислав Горанов
Снимка: БТА

262-ма адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати поискаха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов да задължат финансовия министър да се извини за думата „маргинали“, която използва на пресконференция  при обявяване на икономическите мерки за справяне с кризата от коронавируса. 

Във вторник Владислав Горанов обяви, че държавна помощ заради Covid-19 се предвижда за граждани, които се ползват от системата за социална закрила и за работодатели, които искат да запазят своите работници.

„Тези български граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, са социално изолирани и едва ли можем да направим много за тях. Те по-скоро спазват препоръките на медицинския щаб“, каза тогава Владислав Горанов.

Затова адвокатите, които са част от т.нар. "свободни професии", искат извинение от финансовия министър и настояват да бъдат включени в списъка на тези, които ще се възползват от мерките за запазване на заетостта по време на извънредното положение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна