Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на смъртните случаи от коронавирус в Германия може да достигне 1 милион

Броят на фаталните случаи, причинени от коронавирус в Германия, може да надхвърли един милион при най-лошият сценарий, съобщава в петък немското издание "Шпигел" (Der Spiegel), позовавайки се на проучване на германското вътрешно министерство.

Ако страната наложи само меки мерки, включващи единствено забрана на големи събития и ограничаване на туристически дейности, освен един милион смъртни случаи, около 70% от германското население може да се зарази от Covid-19.

От друга страна, ако здравните служители на страната повишат тестовия капаците до 200 000 тестове на ден, учените смятат, че около един милион от германските жители биха могли да бъдат тествани позитивно за заразата, но в този случай смъртността се очаква да бъде около 12 000, се отбелязва в проучването на вътрешното министерство на страната.

Досега в страната са регистрирани близо 42 300 случаи на коронавирус, докато броят на смъртните случаи, свързани с Covid-19, възлиза на 253.

В опит да овладее епидемията, правителството има за цел да използва проследяване на местоположението на смартфони, за да проследи лица, които са били в близък контакт със заразени граждани. Целта на това е да се предотврати подновен приток на инфекции, след като сегашните мерки забавят разпространението.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!