Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет във Видин ще гласува облекчения за засегнатите от извънредното положение

Снимка: Радио ВИДИН

На страницата си във фейсбук Община Видин обяви, че предприема социални и икономически мерки в периода на кризисната ситуация в страната.

На извънредно заседание на Общинския съвет на 30 март ще бъде направено предложение да се удължи срокът за плащане на данъка върху недвижимите имоти и таксите за битови отпадъци с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г., както и да се удължи срокът за плащане на данъка върху превозните средства, отново с 5% отстъпка, до края на юни.

На следващото заседание на местния парламент, в средата на месец април, ръководството на Община Видин се очаква да предложи  общинските съветници да приемат и решение за освобождаване от наем на обектите, които са общинска собственост, за периода, за който не са функционирали. Това са обекти, затворени с Решения на Националния, областен или общински кризисни щабове– заведения, фризьорски салони и др. Касае се и за наематели в общински и временни пазари.

Предвижда се освобождаване от такса за тротоарно право на заведенията за периода, през който не са имали дейност, а така също и да не се начислява лихва за 2020 г., за времето след 30 юни до края на календарната година. От 20 март е отменена „синята зона“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!