Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тигърчето Ковид е най-новият обитател на зоопарк в Мексико

Бенгалски тигър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадващата поява на бял свят на тигърчето Ковид донесе лъч надежда на частен зоопарк в Мексико в момент, когато страната се бори да овладее смъртоносната болест, вдъхновила името му, предаде Ройтерс.
Бебето от вида Бенгалски тигър е родено на 14-и март, докато глобалната пандемия набира мощ.

Името на бенгалското тигърче е избрано от семейството, което притежава малкия зоопарк Био в Кордоба, специализиран в спасяването на животни от циркове и екзотични частни колекции.

Появата на тигърчето Ковид изненадва всички. 

"Не знаехме, че е на път. Вярваме, че го очаква славно бъдеще предвид раждането му в момент, когато на всички ни е много трудно. Смятаме обаче, че появата му въпреки тежката ситуация, ще ни помогне и ни дава надежда да продължим, за да можем отново да приемаме посетители. Ковид е дар", разказват собствениците семейство Родригес.

Майката на Ковид е 8-годишна тигрица, която е била цирково животно и се е наложило да бъде оперирана заради фрактура на бедрената кост. Шестгодишният му баща става част от зоопарка, след като наранява устата си, захапвайки ваза в частния дом, който е обитавал, разказва собственикът Гонсало Родригес. Семейството му стопанисва зоопарка от над две десетилетия


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!