Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч трудно ще заработи средства дори за заплати

Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница в Ловеч работи с една трета от капацитета си и трудно ще заработи средствата по клинични пътеки от Здравната каса, които са необходими за изплащането на работните заплати в лечебното заведение.

Директорът на болницата д-р Румяна Нановска поясни, че след въвеждането на извънредното положение заради коронавируса лечебното заведение е намалило значително дейността си:

“Работи се с капацитет една трета от досегашния поток на болници, което означава, че ние няма да можем да заработим дори и за заплатите. Но смятам, че ще се намери решение“, посочи тя.

В болницата са предприети и действия за оптимизиране на разходите.

“Събрахме част от отделенията, за да намалим персонала, да излязат в отпуск, за да няма струпване на потоци и когато стане нужно ще бъдат отново повикани на работа“, посочи още директорът.

Нановска каза още, че болницата разполага с три респиратора, но очаква да получи още девет от Министерството на здравеопазването и два от дарители, с които апаратурата в лечебното заведение ще е достатъчна за работа в извънредната ситуация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна