Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп подписа закона за спешна финансова помощ за 2,2 трлн. долара

Доналд Тръмп, президент на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа историческия пакет от спешна финансова помощ за 2,2 трилиона долара, насочен към подкрепа на икономиката и подпомагане на американските трудещи се, засегнати силно от продължаващата пандемия от коронавирус.

"Току-що подписах закона CARES (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security), най-големият пакет от икономически помощи в американската история - два пъти по-голям от всеки предишен подобен закон, който някога е влизал в сила. С 2,2 трилиона долара този законопроект ще осигури спешно необходимата помощ за семействата, работниците и бизнеса на нашата страна", написа Тръмп в Туитър, след като подписа законопроектът, който преди това беше гласуван доста бързо в Сената и в Камарата на представителите.

Съгласно CARES, федералното правителство ще предостави 560 милиарда долара парични плащания за семейства с ниски и средни доходи и повишени обезщетения за безработица; над 150 милиарда долара спешна помощ за здравния сектор; 377 милиарда долара за малки предприятия под формата на безвъзмездни средства и опрощаеми заеми; както и приблизително 500 милиарда долара заеми за големи компании.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени