Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Босът на УЕФА: Възможно е да загубим този сезон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин за първи път призна, че е възможно настоящият сезон в европейските първенства и евротурнирите да не бъде довършен и да бъде изгубен заради пандемията от COVID-19.

В началото на миналата седмица УЕФА се съгласи да отложи Евро 2020 с една година и да го проведе през лятото на следващата година, за да може местните първенства да бъдат завършени. Кризата с коронавируса обаче продължава да се влошава и изглежда все по-невероятно, че футболът на Стария континент ще бъде подновен в началото на май, каквито са първоначалните планове. Чеферин все пак заяви, че първенствата разполагат с още малко времеви аванс.

"Можем да започнем отново в средата на май, началото на юни или дори края на юни. Ако не успеем да го направим до края на юни, сезонът най-вероятно ще бъде загубен", коментира словенецът пред италианското издание Ла Република.

Чеферин очерта и още един вариант пред първенствата и евротурнирите. "Има предложение този сезон да бъде довършен в началото на следващия, който от своя страна да стартира със закъснение", обясни той. Това обаче би създало доста проблеми с играчи, на които договорите изтичат през лятото, както и с трансферния прозорец в Европа. Чеферин подчерта, че той не е привърженик на идеята мачовете да се играят без фенове по трибуните, но не каза кога УЕФА ще вземе крайно решение за настоящата кампания.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!