Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изясняват причината за смъртта на бебе с положителна проба за Covid-19 в САЩ

Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отделът за обществено здраве и губернаторът на щата Илинойс Джей Б. Прицкър съобщиха за смъртта на бебе по-малко от 1 година на територията на Чикаго. При тестване за Covid-19 пробата на детето е била положителна.

Според директорът на здравният отдел д-р Нгози Езике, тъй като никъде по света до момента не се споменава за фатален край при малки деца и бебета, свързан с коронавируса, в момента се прави пълно разследване на причината за смъртта на детето.

„Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим разпространението на този смъртоносен вирус. Ако не за да защитим себе си, то да защитим тези около нас“, казва лекарят.

И в Илинойс данните до момента показват, че възрастните са изложени на по-висок риск от усложнения при Covid-19, като повече от 85% от смъртните случаи от коронавирусната инфекция в щата са сред хората на възраст 60 и повече години, но това не означава, че за останалите възрастови групи заболяването е безобидно и безопасно.

Според последни данни за щата се съобщават 465 нови случая на заболели от Covid-19, както и 13 нови смъртни случая.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна