Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театърът и зрителите обединяват усилия срещу COVID-19

Снимка: mlt.bg

В Световния ден на театъра – 27 март, Младежкият театър „Николай Бинев“ даде символично началото на дарителска кампания под наслов „Театърът и зрителите срещу COVID-19“.

Целта на инициативата е да обедини театралната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който да подпомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията.

„Силно се надяваме, че тази инициатива ще има силата да обедини театралната гилдия и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим ежедневно, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден“, призовават организаторите.

Всеки ден в сайта на Младежкия театър „Николай Бинев“, ще бъде публикувана информация за това, каква е събраната към момента сума и кои театри и други културни институти са подкрепили благородната инициатива.

Дарителската кампания се реализира в платформата Helpkarma

Кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ представи в „Артефир“ Делян Тодоров, който е от екипа на Младежкия театър „Николай Бинев“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!