Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое преговаря за намаляване на заплатите, ще дари част от спестеното на болница

Футболистите на Берое били съгласни на редукцията на заплатите.
Снимка: beroe.bg

Ръководството на ПФК Берое започва преговори с футболистите и спортно-техническия щаб за намаляване на заплатите по време на пандемията, съобщават от клуба на официалния си уебсайт. От старозагорския клуб добавят, че част от спестените средства ще бъдат дарени на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

"По примера на много отбори по света, ръководството на ПФК Берое стартира преговори с футболистите и спортно-техническото ръководство относно намаляване на възнагражденията им за периода на извънредното положение в страната. Болшинството от футболистите и спортно-техническото ръководство вече са дали своето съгласие", казват от клуба.

"Икономическата ситуация е трудна във всички сфери, в това число и за футбола. Липсата на официални футболни срещи и отмяната на големи спортни форуми несъмнено е удар за клубовете и техните привърженици. Ние се надяваме, че положението в България и останалите страни ще се нормализира съвсем скоро и футболната игра отново ще заеме полагащото й се централно място в спорта", се казва още в изявлението на Берое.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна