Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосиф Давидов: Хората разбират, че не може да има работеща икономика с болни хора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Копчето за пауза на може да се превърне в стоп, казват работодателите, но профсъюзите отговарят, че това трябва да е така - нека първо оздравеем, после ще мислим за икономиката". Това каза пред БНР журналистът Йосиф Давидов, който живее в Испания. Той коментира, че хората разбират, че не може да има икономическа дейност с болни хора, затова приемат строгите мерки, които парират 75% от икономиката на страната. 

Журналистът разказа в предаването "Нещо повече", че испанците изключително дисциплинирано спазват мерките и нарушенията са много малко:

"Над 35 години съм в Испания и сега за първи път разбирам, че този народ може да проявява дисциплина и солидарност", сподели още Давидов. 

Испания съобщи днес за още 812 смъртни случая от коронавируса през последните 24 часа, с което се стават 7340, сочи статистиката на здравините власти. Но за първи път има намаление на жертвите за денонощие от четвъртък в страната, която е втора в света след Италия по смъртни случаи.

В неделя Испания обяви рекордните 838 жертви за ден.

Заразените с Covid-19 в страната са се увеличили със 7340 до 85 195, с което Испания изпреварва Китай, където по последни данни има 81 470 случая на коронавируса. В неделя Испания обяви за 6528 новозаразени.

Властите посочват, че има намаление в процентния ръст на жертвите и на заразените, което според тях дава надежда, че е достигнат пикът на епидемията.

Цялото интервю на Людмила Железова с Йосиф Давидов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени