Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

След съмнение за пациент с Covid-19 в Девин - молби за напускане и отпуск от медици

Лекар-специалист от болницата в Девин е подал молба за напускане след първия съмнителен случай на болен с коронавируса. Част от медицинския персонал пък е поискал да излезе в неплатен отпуск.

В девинската болница няма настанен диагностициран пациент с коронавирус, пишат в обръщение до гражданите на интернет страницата на болницата във връзка с постъпили запитвания от хората.

От там уточняват, че има приет пациент с пневмония, на който утре ще му бъде взета проба и изпратена за изследване.

Според разпоредбите вътрешно отделение на болницата е определено да бъдат настанявани болни със съмнение за Covid-19 в леко и средно тежко състояние.

На целия персонал е предоставено предпазно облекло. За съжаление част от медицинския персонал при първия съмнителен случай подават молби за неплатен отпуск, а един от лекарите специалисти - молба за напускане:

"Намираме се в извънредно положение, в условия на световна пандемия и не е време да дискутираме заповеди и указания, а да ги изпълняваме. Погледите на хората са отправени сега към тези, които са полагали Хипократова клетва" - пишат още от болницата и благодарят на тези, които са в готовност да изпълнят дълга си, и отново призовават: "Останете си вкъщи!"


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от