Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Алиса Атанасова: Сега накъде е въпрос, който всички си задаваме

Алиса Атанасова
Снимка: Личен архив

Филмът "Петя на моята Петя" трябваше да открие тазгодишното издание на "София филм фест", но заради заразата от коронавирус фестивалът беше отложен, засега за началото на юни. 

Във филма Алиса Атанасова изпълнява ролята на поетесата Петя Дубарова. "Екипът беше толкова предразполагащ и толкова задружен и изпълнен с любов и вдъхновение. Хора, които искат да направят нещо наистина красиво в името на Петя Дубарова, че аз просто си попаднах веднага на мястото", каза в предаването "По първи петли" Алиса Атанасова.

Филмът не е биографичен, изтъкна актрисата. "Не е търсена някаква буквална прилика в говор или поведение, дори от малкото, което имаме като запазени снимки, видеа от Петя Дубарова, а по-скоро нашата интерпретация и най-вече как едно съвременно момиче си представя своята среща с Петя Дубарова."

Преди да изпълни ролята на Петя Дубарова, Алиса Атанасова е участвала в театрални постановки.

"Сега накъде според мен е въпрос, който всички по различен начин си задаваме с оглед на кризата, в която се намираме. За мен лично - накъде са следващите възможности", допълни Алиса Атанасова.   

Алиса Атанасова живее от 2 години в Германия, в момента е в Берлин и работи онлайн заради ограниченията за овладяване на разпространението на заразата от коронавируса. 

"Улиците са доста празни - нещо, което, особено привечер, създава странно чувство на отчуждение. Някак си на липса на хора наоколо, което влияе на емоционалното и психическо състояние", сподели актрисата пред "Хоризонт". 

Интервюто можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени