Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Перник

Снимка: Елена Тамакярска

Започна подмяната на част от вътрешната водопроводна мрежа в Перник. Строителните дейности стартираха от квартал „Църква”. Пет екипа на фирмата-изпълнител работят на територията на квартала. Водопроводът ще се изгражда по безизкопен начин със специализирана техника тип "къртица". 

До дни се очаква да започне работата и в останалите райони на града. Ще бъде подменени около 60 км водопроводи. За целта са сключени договори с три фирми, каза кметът Станислав Владимиров:

„Това са трите най-големи фирми в сектора. Знаете кореспонденцията ни със Строителната камара, процедурите, които направихме. Всичките фирми са изявили желание някъде около септември да приключат изкопните работи и да завършат обектите си. Надявам се есента на тази година Перник да има до голяма степен подменена водопреносна мрежа и две ремонтирани пречиствателни станции за питейни води, което ще повиши качеството на водоподаване, ще повиши качеството на водата, която вземаме от язовир „Студена” и ще намали загубите на питейната вода до параметри, които са близки до развитите градове”, каза кметът.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от