Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички в Байер (Леверкузен) си намалиха заплатите

Капитанът Ларс Бендер (в бяло) разказа за решението на отбора.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Играчите, треньорският щаб и персоналът на Байер (Леверкузен) постигнаха единодушно съгласие за намаляване на заплатите с неназован процент, докато германската Бундеслига продължава да бъде спряна заради пандемията от Covid-19.

Капитанът на „аспирините“ Ларс Бендер заяви, че разговорите са се провели в последните няколко седмици и във вторник е било постигнато съгласие. „Отборът е готов на съкращение на заплатите в опит да подкрепи клуба в усилията му да превъзмогне финансово глобалната криза с коронавируса“, сподели той в клубно изявление след тренировъчна сесия, в която играчите се подготвяха по двойки.

Отборните тренировки не могат да бъдат подновени до 5 април. „Днес имахме много точна идея на празния „БайАрена“ относно това колко важни са различните колеги в това да вдъхнат отново живот на клуба и как всеки един от тях е важен за осигуряването на идеалните за нас условия да си вършим работата“, сподели още той.

Футболът в Бундеслигата е преустановен от средата на март и Германската футболна лига (ДФЛ) във вторник увеличи срока на прекъсването най-рано до 30 април. Редица германски клубове, начело с Байерн и Борусия (Дортмунд) взеха решение да намалят възнагражденията, докато не се играе футбол.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна