Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

157 души под карантина в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Под карантина в община Кюстендил към 1 април, заради контакти с хора, върнали се от чужбина, или контактни с някои от заразените, са 157 души.

Повече от 40 души - международни шофьори, също са поставени под карантина.

25 сигнала са обслужили за денонощие екипите на общината в Кюстендил и доброволци  за доставки за храна и лекарства, каза кметът на града Петър Паунов.

Установява се известно увеличаване на поставените под карантина лица в общината, каза кметът Паунов:

"В статистиката, която е на РЗИ, в момента са обхванати хората под карантина, не само тези, които до момента бяха обхванати и които са се прибрали от чужбина, а това са и новите, които са под карантина, защото са били контактни с някой, който е бил в чужбина, или контактни с някой от заболелите“, каза той и допълни:

“157 човека към момента са под карантина и повече от 40 души шофьори са под карантина, но те, знаете, са безконтактни и могат да пътуват. Това са международните шофьори, които също трябва да бъдат безконтактни със своите семейства, за да могат да спазват ограниченията и предписанията на здравния министър. За щастие до момента няма други потвърдени проби от Covid-19 нито от медицинския персонал в здравните заведения, нито от който и да било“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!