Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Духовното училище в Момчилград изработва и дарява предпазни шлемове

Преподаватели от Духовното училище в Момчилград изработват предпазни маски-шлемове.
Снимка: Еленица Маринова

Духовното училище в Момчилград се включва в борбата срещу разпространението на коронавируса у нас. Учебното заведение дарява 30 лично изработени предпазни маски-шлемове на хората, работещи на първа линия в битката срещу Covid-19.

Една от класните стаи на духовното училище, затворено заради извънредното положение, днес се превръща в работилница за предпазни маски-шлемове.

Идеята е на директора Ахмед Бозов, подкрепен в това благородно начинание от свой колега преподавател. Двамата изработват шлемовете, използвайки 3D принтера, с който школата разполага, разказва Бозов:

„Като разбрахме за пандемията - не е прилежно да стоим с кръстени ръце и да набеждаваме светът как се бори. И така, ако можем да подпомогнем нещо в борбата срещу този вирус час по-скоро да отимине, да отшуми и ако може да си върнем към нормалния начи на живот ще бъде радост за нас“. 

Първата партида от 30 предпазни маски-шлемове е изработена за по-малко от три дни и ще бъде дарена днес на здравните служители от местната болницата в Момчилград.

Директорът Ахмед Бозов заяви, че предстоят нови дарения и призова за всеобщи усилия:

„Сега е важно да се обединим! Знаем, че доброто ще победи!“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна