Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: БНР

Карантина за Великден и Гергьовден", пише в заглавие на първата си страница "Труд". Вестникът обяснява, че правителството реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение до 13 май.

Премиерът Бойко Борисов разпространи обръщение във Фейсбук, с което призовава българите да подкрепят ограниченията, допълва в публикацията си "Труд".

"Бизнесът иска след Великден по-меки мерки, за да работи", съобщава "24 часа". “Извънредното положение и свързаните с него мерки започват да оказват вредно въздействие върху икономиката. Трябва да свикнем да живеем и работим по този начин, но икономиката няма да издържи дълго така”. Това посочва председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. Според него след 13 април трябва да се помисли за облекчаване на придвижването на хора и стоки поне вътре в страната, допълва "24 часа".

"Топлото най-евтино в Бургас, най-скъпо - в Пловдив, информира "Монитор", след като вчера енергийният регулатор утвърди цените на природния газ и топлинната енергия.

На домакинствата във втория по големина черноморски град в страната за този месец мегаватчас топлинна енергия ще им излезе със 17,5% по-евтино, отколкото досега или по 62,23 лв.

Под тепетата абонатите на местното топлофикационно дружество ще плащат по 85,76 лв./мвтч или с 11,82 лв. по-малко, спрямо предишните цени. Най-голямо поевтиняване от 26,47% на топлинната енергия от 1 април е утвърдено за столичните домакинства с централно парно.

"С над 30% по-скъпа нощна тарифа иска ЧЕЗ", пише "Дума". Изданието посочва, че ЧЕЗ отново настоява за сериозно увеличение на цената на нощния ток след миналогодишното. Компанията е внесла в КЕВР заявление за тарифите от 1 юли, с което иска нощната тарифа да нарасне с над 30%, става ясно от съобщение на чешката компания, обслужваща Западна България. ЧЕЗ на практика предлага изравняване на нощния ток за стопанските и битовите потребители, уточнява "Дума".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна