Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият болен с COVID-19 във Видинско е от село Дреновец

Снимка: Радио ВИДИН

Има установен случай на болен от коронавирус в област Видин, съобщи тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски. В момента болният е във видинската болница. Мъжът с COVID-19 е от ружинското село Дреновец. В момента Регионалната здравна инспекция и Областният кризисен щаб обсъждат дали да се предприемат по-строги мерки за движение на жителите на село Дреновец.
Всички контактни лица ще бъдат поставени под домашна карантина. Контактните лица се издирват, каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров:
"В понеделник е диагностициран от личния лекар, който веднага е разпознал симптомите, обадил се е на спешната помощ или на 112, не съм сигурен, дошла е линейката с оборудвани хора в нея, със "скафандрите" и с необходимите неща. Превозен е в болницата във Видин, направени са му изследвания и вчера /сряда/, около 20 часа, може и малко по-късно, резултатите излизат, пробата е положителна. Той живее със съпругата си, двамата са в къщата. В съседната живеят още двама човека. Уличката е малка, не са много контактни. Децата им живеят по София, там работят, не са си идвали повече от 28-29 дни. Безработни са и двамата - и мъжът, и жената. Не са ходили в чужбина, мисля, че нямат и контакти с лица от чужбина, но това се установява от органите на реда и службите, които от снощи работят по въпроса. Ние държим пряка връзка непрекъснато с тях от Областния кризисен щаб“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна