Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно заседание на НС в петък

| обновено на 02.04.20 в 18:44
Снимка: БГНЕС

След над 2-часово заседание извънредният председателски съвет в Народното събрание реши, че комисиите и пленарните заседания ще се провеждат само в основната сграда на НС. Регистрацията ще е на групи между 8 и 9 ч., гласуванията ще бъдат на определени групи, няма всички депутати да се събират заедно в пленарната зала. Следобед парламентът ще има извънредно заседание, в дневния ред е решението за работата на НС по време на извънредното положение, проектът на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение, актуализацията на държавния бюджет и промените в закона за енергетиката.

По време на разискванията в залата ще присъстват само тези оратори, които са заявили предварително, че искат да участват в дебатите.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев и колегата му от „Воля“ Пламен Христов съобщиха, че утре ще заседава комисията по бюджет и финанси, която разглежда законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 г. Като втора точка са включени отговори на актуални въпроси, отправени от членовете на комисията към министъра на финансите.

Комисията по енергетика трябва да приеме промени, свързани с поевтиняването на руския природен газ, а комисията по правни въпроси ще обсъжда за първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

В събота ще се приемат предложения между четенията на различните законопроекти, в неделя ще второ четене на комисиите, а в понеделник отново ще има извънредно заседание на НС.

Йордан Цонев потвърди за „Хоризонт“, че направените проби на всички депутати от ДПС за Covid-19 са отрицателни, след като стана ясно, че Хасан Адемов е дал положителен резултат

По-рано днес депутати от „Обединени патриоти“, „Воля“ и БСП бяха категорични, че парламентът трябва да продължи да се събира, за да гласува неотложни законопроекти. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени