Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър даде зелена светлина за строежа на детската болница

Проектът трябва да бъде представен до 1 година, стойността е 93,407 млн. лв. с ДДС

Снимка: БГНЕС

Министър Кирил Ананиев подписа договор за изграждането на Национална многопрофилна детска болница, съобщиха от здравното ведомство.

Договор е сключен с обединение  ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС.

Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България.

Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас, се казва в съобщението.

Ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение.

В своята оферта ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ посочва, че ще се извърши допълнително конструктивното обследване на строежа.

Всички действия по реализацията на проекта са извършвани и ще бъдат извършвани при максимална публичност и прозрачност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени