Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Левски няма да събира наеми, докато трае извънредното положение

Снимка: Община Левски

Община Левски няма да събира наеми за времето на извънредното положение у нас като мярка за подпомагане на местния бизнес. Продължава безплатното раздаване на маски за всички жители  на общината.

Кметът Любка Александрова съобщи , че общината се отказва от сумите по договорите за дейност върху общински терени . Това е едно облекчение за  местния бизнес , целта е да се запазят работните места.

„Издавайки заповедта, по заповедта на министъра на здравеопазването, се съобразих с местните особености на бизнеса, етническия състав на населението, навиците на хората, затворените в рамките на епидемията обекти, които на практика създават предпоставка за струпване на хора – които продаваха на открито храна, тип гише, всички кафе машини, които са на публични площи в града“, каза тя.

„В интерес на бизнеса е във времето, което няма да работят, да не плащат наем на общината. По общо съгласие работим в тази насока – да елиминираме всички възможности, които струпват хората в публичните площи на града и на селата в община Левски“, добави Кметът Любка Александрова.

В общината продължават осигуряването на близо 20 хиляди маски за всички населени места, те са безплатни за хората.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от